office.maia@gmail.com

0785.295.972  (0785295972)

Maia Food Distribution este o firmă cu centrul de lucru în strada Dezrobirii nr 146 A, undeva între Crângași și Militari, care se ocupă cu producția de produse de patiserie, dar nu patiserie în sensul larg cunoscut de public, ci: coji de tarte, mini-checuri, blaturi, turtă dulce și alte porcării.

Aceste produse sunt livrate în diferite magazine comerciale și în hypermarketuri ca Real, Carrefour, Cora, etc.

Produsele și igiena

Produsele sunt periculoase pt sănătatea omului. În primul rând lipsește igiena personalului. Nu există echipamente de lucru, părul nu este acoperit de angajați, angajații nu se spală pe mâini după ce folosesc toaleta (nici măcar cu apă!).

Nu există apă caldă la toaletă, nu există prosoape, nu există cârpe pt a șterge și a curăța mașinile, ustensilele și mesele de lucru. Nu există loc pt aruncat gunoiul, nu există coș de gunoi, nu există mături și accesorii pt curățat locul ci totul se improvizează.

În aceleași tăvi se toarnă absolut toate produsele, fără a fi curățate. Formele sunt păstrate în praf, descoperite.

Malaxorul este spălat cu o cârpă jegoasă, iar în malaxor se prepară aboslut toate aluaturile, fără a se curăța.

În procesul de producție, produsele care cad pe jos, ori aluatul scăpat pe jos este folosit ca atare cu praf, jeg și păr în el.

După coacere, produsele sunt depozitate în niște lăzi prăfuite și nespălate, iar cele care cad pe jos sunt repuse la loc.

Produsele sunt obținute din niște prafuri numite premix. Acest premix se livrează în saci de 10, 20, 50 KG și conțin un amestec specific de ingrediente dubioase, alături de 5-6 E-uri: praf de ou, făină, îndulcitori, etc. Acest premix este livrat de IREKS, o firmă din Germania, dar care își are sediul tot la aceeași adresă cu Maia Food Distribution, condusă de rude.

Practic, aceste produse sunt o combinație chimică de prafuri, alături de niște bidoane cu substanță geltinoasă cu nume de „vanilie” și „lămâie”.

La produse se folosește margarină. După consumarea acestor produse, se simte gustul margarinei, greața și inferioritatea produselor.

Blaturile și mini-checurile au un gust oribil de premix, de praf artificial.

Condiții de lucru

Pe lângă ce a fost menționat mai sus, ți se impune să ai echipament de lucru personal dar nimeni nu respectă acest lucru. La interviu ți se face capul mare cu standardele și seriozitatea acestui capitol, dar este o mare minciună și pierdere de timp.

Problemele sunt peste tot și din această cauză apar conflicte între angajați, conflicte încurajate de patroni.

Există probleme cu prizele electrice, există fire electrice neizolate iar cele izolate nu sunt acoperite. Există obiecte metalice improvizate, care fac parte din mobilier, care îți pot scoate ochii ori provoca leziuni corporale.

Nu există scaune, ți se impune să vii mai devreme la servici ca să ai timp să te schimbi, dar spațiul destinat vestiarelor și schimbului nu există. Totul se face din picioare.

Toaleta nu are lumină iar WC-ul nu are capac.

Cuptoarele nu au ventilație care să elimine aerul în afara spațiului de lucru, ci tot mirosul și aerul sunt eliminate în spațiul de lucru. Cuptoarele sunt defecte pentru că unele siguranțe sunt stricate și, de aceea, coacerea se face inegală. Astfel, cel care folosește cuptoarele (responsabilul) este tras la răspundere fără rost pt produsele coapte greșit.

Nu există procedeu și loc amenajat ori posibilitate de a scoate produsele din tăvi dar patronii au pretenția să nu cadă pe jos produsele, ceea ce este imposibil.

Angajații sunt puși să care saci de 50 kg, să mute palete cu marfă de zeci și sute de kilograme, să descarce marfă de sute de kilograme din camioane.

Nu există protecția muncii și nici instruire în domeniu.

Angajații

Toți angajații sunt niște puștani cu vârste cuprinse între 19-23 ani. Toți înjură, sunt indiferenți, leneși, pierd timpul toată ziua iar când se face ora de plecare devin disperați pt că nu au îndeplinit norma zilnică. Atunci începe ploaia de înjurături la adresa patroanei și a firmei, amenințări și tot felul de penibilități de acest gen.

Când patroana lipsește din centru, toți râd și glumesc. Când apare patroana, toți se mușcă unul pe altul, dând vina unul pe altul fără măcar să fie întrebați, provocați ori trași la răspundere de cineva, ci pur și simplu. Patroana încurajează acest mod de conclucrare dușmănoasă (chiar îî apare un rânjet penibil și scârbos pe față) și susține să nu ne ajutăm unul pe altul ci să-l lăsăm pe cel aflat în nevoie să se chinuie, provocându-i o satisfacție malefică.

Patroana face glume proaste și-și bate joc de toți iar atmosfera devine extrem de tensionată când își face apariția. De fiecare dată trebuie să se ia de cineva. Chiar ea a afirmat că „îi place să se ia de noi”, râzând.

Salarii, contracte de muncă

Contractele de muncă nu sunt respectate. Zilele de concediu nu sunt respectate. Orele suplimentare nu sunt plătite. Toate acestea încalcă contractul de muncă.

Salariile sunt date în ultima zi lucrătoare a lunii și de-abia pe 15 ale lunii viitoare. Adică îți dă o sumă mică după ce ai lucrat 30 de zile, apoi restul salariului îl primești după alte încă 15 zile. Deci salariul complet îl iei de-abia după 45 de zile lucrate.

Însă și aici există prostie: acea tranșă la final de lună poate întâriza zile bune iar atunci când este dată să fie incompletă. Ți se dă să semnezi chitanțe pt sumele primite, dar banii nu îți sunt dați în mână. Corect este să primești banii, și apoi să semnezi chitanța. Dacă îî sesizezi aceasta, patroana te va vedea ca dușmanul nr unu al ei.

Chiar în ziua când trebuie plătite salariile, trebuie să aștepți ore bune peste program până îți primești salariul.

Angajații se află sub continua amenințare și batjocorire a patronilor, fără vreun motiv.

Salariul este trecut 700 lei în contract iar diferența ți-o dă la negru în mână. Nu se face transfer bancar, deci dacă încetezi contractul de muncă cu această firmă infectă, restul salariului îl primești pe 15 ale lunii viitoare. Deci dacă te angajezi între timp în altă parte, teoretic este imposibil să-ți recuperezi banii, deoarece patroana nu ți-i va da înainte de 15 ale lunii.

Să nu vă amăgiți la interviu când vă va zice „dacă aveți nevoie de bani, nu-i problemă! Puteți să cereți si vă dau înainte de salariu!”. Iar când se ivește ocazia de a cere bani, unii colegi (și noi și vechi de 2-3 ani) au povestit că patroana a folosit expresia „Dar ce e aici? Centru de binefacere?” alături de negația de a da banii în avans.

Salariul este de 1200 lei pt cei cu vechime, iar pt cei angajați de curând de 900 lei.

Programul de lucru este de luni până vineri, cu 2 sâmbete lucrătoare pe lună. Programul nu este unul fix ci unul flexibil. Poți fi chemat la orice oră din zi. Sâmbăta se începe programul de la 6:30. Programul de lucru este de 8 ore jumătate iar cei care cad în cursa vechilor angajați, pot lucra chiar 10-12 ore chiar unii angajați vechi au lucrat aproape peste 24 de ore!

Firma se află într-un centru de case și depozite, sub chirie. Proprietara este o babă care este vrăjitoare-descântătoare, așadar să nu primiți de la ea ce vă dă.

Dovezi

Am copie după contractul de muncă și am în posesie zeci de ore înregistrate din spațiul de lucru, cu comportamentele angajaților și diverse situații.

==================================================

==================================================
Ce conțin produsele folosite de Maia Food Distribution cumpărate de la IREKS:

IREKS Premix-aluat-fraged

IREKS Premix-coji-de-ecler

Sper că se observă clar câte E-uri conțin.
==================================================

Ce se mai găsește pe internet despre această firmă infectă:

Înregistrarea nr. 44/1.542.082 din Monitorul Oficial partea a IV-a nr. 1176 din 19.3.2010

Societatea Comercială MAIA FOOD DISTRIBUTION – S.R.L. București HOTĂRÂREA NR. 2 din 22.02.2010 a adunării generale a asociaților Subsemnatele 1. Stroescu Mariana-Carmen, cetățean român, născută la data de 16.07.1974 în municipiul Slatina, județul Olt, domiciliată în București, aleea Reșița D, nr. 2, bl. A2,s c. B, ap. 16, sectorul 4, posesoare a C.I. seria RR nr. 643683, eliberată de SPCEP S4 biroul nr. 3 la data de 24.09.2009, valabilă până la data de 16.07.2019, CNP 2740716284396; 2. Subtirelu Ioana-Smaranda, cetățean român, născută la data de 16.03.1978 în București, sectorul 2, domiciliată în București, Șos. Iancului nr. 8, bl. 114A, sc. A, et. 3, ap. 14, sectorul 2, posesoare a C.I. seria RD nr. 290359, eliberată de S.E.P. la data de 16.01.2003, valabilă până la data de 16.03.2013, CNP 2780316424551, întrunite în ședința din data de 22.02.2010, în unanimitate de voturi, am hotărât următoarele: Art. 1. Se revocă din funcția de administrator al societății dna Susea Claudia-Tamara, cetățean român, domiciliată în București, str. Emil Racoviță nr. 21, bl. A2, sc. A, et. 8, ap. 33, sectorul 4, posesoare a C.I. seria RR nr. 560501, eliberată de SPCEP S4 biroul nr. 2 la data de 25.02.2009, CNP 2780729284392. Art. 2. Se numește în funcția de administrator al societății dna Stroescu Mariana-Carmen, cetățean român, născută la data de 16.07.1974 în municipiul Slatina, județul Olt, domiciliată în București, aleea Reșița D nr. 2, bl. A2, sc. B; ap. 16, sectorul 4, posesoare a C.I. seria RR nr. 643683, eliberată de SPCEP S4 biroul nr. 3 la data de 24.09.2009, valabilă până la data de 16.07.2019, CNP 2740716284396, pe o perioadă nelimitată, având puteri depline. Art. 3. Se radiază punctul de lucru de la adresa din București, str. Drumul Gilaului nr. 7F, camera A, sectorul 4. Art. 4. Se deschide un punct de lucru la adresa: București, Str. Dezrobirii nr. 146A, parter, corp B, sectorul 6. Prezenta hotărâre a fost încheiată în 2 exemplare originale.

=====================================

Înregistrarea nr. 56/1.493.186 din Monitorul Oficial partea a IV-a nr. 0479 din 26.2.2010

Societatea Comercială MAIA FOOD DISTRIBUTION – S.R.L. București ACT ADIȚIONAL NR. 1 ȘI CONTRACT DE CESIUNE din data de 11 noiembrie 2009, la actul constitutiv al Societății Comerciale MAIA FOOD DISTRIBUTION – S.R.L., societate cu răspundere limitată, cu sediul în mun. București, str. Emil Racoviță nr.21, bl. A2, sc. A, et. 8, ap. 33, cam. 1, sectorul 4, nr. de înregistrare în registrul comerțului J 40/19801/2008, cod unic de înregistrare 24785296/2008, capital social subscris și vărsat 200,00 lei Asociații Susea Claudia-Tamara, cetățean român, domiciliată în mun. București, str. Emil Racoviță nr. 21, bl. A2, sc. A, et. 8, ap. 33, identificată cu C.I. seria RR nr. 560501, eliberată de SPCEP S4, biroul nr. 2, la data de 25.02.2009, CNP 2780729284392, având 15 părți sociale, în valoare totală de 150,00 lei, titular al unui procent de participare la beneficiile și pierderile societății de 75 % din capitalul social, și Perachis Cristian-Dan, cetățean român, domiciliat în mun. București, Str. Dezrobirii nr. 46, bl. P14, sc. F, et. 4, ap. 96, sectorul 6, identificat cu C.I. seria RT nr. 389764, eliberată de SPCEP S6 la data de 6.12.2005, CNP 1780213463043, având 5 părți sociale, în valoare totală de 50,00 lei, titular al unui procent de participare la beneficiile și pierderile societății de 25 % din capitalul social, în calitate de cedenți, pe de o parte, și Stroescu Mariana-Carmen, cetățean român, domiciliată în mun. București, aleea Reșița D, nr. 2, bl. A2, sc. B, ap. 16, sectorul 4, identificată cu C.I. seria RR nr. 643683, eliberată de către SPCEP S4, biroul 3, la data de 24.09.2009, CNP 2740716284396, și Subtirelu Ioana-Smaranda, cetățean român, domiciliată în mun. București, Șos. Iancului nr. 8, bl. 114A, sc. A, et. 3, ap. 14, sectorul 2, identificată cu C.I. seria RD nr. 290359, eliberată de SEP la data de 16.01.2003, CNP 2780316424551, în calitate de cesionari, pe de altă parte, în baza hotărârii adunării generale a asociaților S.C. MAIA FOOD DISTRIBUTION – S.R.L., nr. 1 din 2 noiembrie 2009, au hotărât: Art. 1. – (1) Cesiunea de părți sociale de la asociatul Susea Claudia-Tamara către noii asociați atrași, Stroescu Mariana-Carmen și Subtirelu Ioana-Smaranda, după cum urmează: Eu, Susea Claudia-Tamara, în calitate de cedent, cedez către Stroescu Mariana-Carmen, în calitate de cesionar, un procent de 60 % din capitalul social, reprezentând un număr de 12 părți sociale, având o valoare nominală de 10,00 lei, în valoare totală de 120,00 lei, împreună cu pasivul aferent, iar către Subtirelu Ioana- Smaranda, în calitate de cesionar, un procent de 15% din capitalul social, reprezentând un număr de 3 părți sociale, având o valoare nominală de 10,00 lei, în valoare totală de 30,00 lei, împreună cu pasivul aferent. Eu, Susea Claudia-Tamara, în calitate de cedent, declar că am primit de la Stroescu Mariana-Carmen, în calitate de cesionar, suma de 120,00 lei, reprezentând prețul cesiunii, iar de la Subtirelu Ioana-Smaranda, în calitate de cesionar, suma de 30,00 RON, și garantez pe cei doi cesionari de existența și valabilitatea părților sociale la momentul cesiunii. Eu, Stroescu Mariana-Carmen, în calitate de cesionar, declar că am primit de la Susea Claudia-Tamara, în calitate de cedent, un procent de 60 % din capitalul social, compus din 12 părți sociale, cu o valoare nominală de 10,00 lei, în valoare totală de 120,00 lei, împreună cu pasivul aferent. Eu, Subtirelu Ioana-Smaranda, în calitate de cesionar, declar că am primit de la Susea Claudia-Tamara, în calitate de cedent, un procent de 15 % din capitalul social, compus din 3 părți sociale, cu o valoare nominală de 10,00 lei, în valoare totală de 30,00 lei, împreună cu pasivul aferent. (2) Cesiunea de părți sociale de la asociatul Perachis Cristian-Dan către noul asociat atras, Subtirelu Ioana- Smaranda, după cum urmează: Eu, Perachis Cristian-Dan, în calitate de cedent, cedez către Subtirelu Ioana-Smaranda, în calitate de cesionar, un procent de 25 % din capitalul social, reprezentând un număr de 5 părți sociale, având o valoare nominală de 10,00 lei, în valoare totală de 50,00 lei, împreună cu pasivul aferent. Eu, Perachis Cristian-Dan, în calitate de cedent, declar că am primit de la Subtirelu Ioana-Smaranda, în calitate de cesionar, suma de 50,00 lei, reprezentând prețul cesiunii și garantez pe cesionar de existența și valabilitatea părților sociale la momentul cesiunii. Eu, Subtirelu Ioana-Smaranda, în calitate de cesionar, declar că am primit de la Perachis Cristian-Dan, în calitate de cedent, un procent de 25 % din capitalul social, compus din 5 părți sociale, cu o valoare nominală de 10,00 lei, în valoare totală de 50,00 lei, împreună cu pasivul aferent. În urma cesiunii de părți sociale, aportul asociaților la capitalul social este următorul: noul asociat, Stroescu Mariana-Carmen deține o cotă de participare la beneficiile și pierderile societății de 60 % din capitalul social, respectiv un număr de 12 părți sociale, cu o valoare nominală de 10,00 RON, în valoare totală de 120,00 RON, iar noul asociat Subtirelu Ioana-Smaranda deține o cotă de participare la beneficiile și pierderile societății de 40 % din capitalul social, respectiv un număr de 8 părți sociale, cu o valoare nominală de 10,00 RON, în valoare totală de 80,00 RON. Art. 2. Modificarea datelor de identitate ale asociatului și administratorului societății după cum urmează: Susea Claudia-Tamara, cetățean român, domiciliată în mun. București, str. Emil Racoviță nr.21, bl. A2, sc. A, et. 8, ap. 33, identificată cu C.I. seria RR nr. 560501, eliberată de SPCEP S4, biroul nr. 2, la data de 25.02.2009, CNP 2780729284392. Art. 3. Înființarea unui punct de lucru în București, str. Drumul Gilăului nr. 7F, camera A, sectorul 4. Art. 4. Completarea obiectului de activitate al societății cu următoarele activități: 1071 – fabricarea pâinii; fabricarea prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie; 1072 – fabricarea biscuiților și pișcoturilor, fabricarea prăjiturilor și a produselor conservate de patiserie; 1082 – fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei și a produselor zaharoase; 1086 – fabricarea preparatelor alimentare omogenizate și a alimentelor dietetice; 8292 – activități de ambalare. Prezentul act adițional, conținând și contractul de cesiune, a fost încheiat astăzi, 11 noiembrie 2009, în 3 (trei) exemplare originale, a 2 (două) pagini fiecare.

===========================================

Indicatori financiari 2010 MAIA FOOD DISTRIBUTION SRL

Cifra de faceri: 916,899 Lei
Profitul net: 149,926 Lei
Pierdere net: 0 Lei
Profit brut: 177,780 Lei
Pierdere brut: 0 Lei
Salariati: 4 angajati
Tipul de activitate, conform clasificarii CAEN din 2010:
Comert cu ridicata nespecializat
Pierderea neta: 0 Lei
Datorii Total: 230,435 Lei
Cheltuieli totale: 757,514 Lei
Venituri totale: 935,294 Lei
Active imobilizate TOTAL: 105,293 Lei
Active circulante TOTAL: 288,004 Lei
Stocuri: 51,903 Lei
Disponibilitati banesti / Casa si conturi la banci: 0 Lei
Creante: 192,128 Lei
Cheltuieli in avans 0 Lei
Venituri in avans 0 Lei
Capitaluri: 162,862 Lei
Patrimoniul regiei: 0 Lei
Patrimoniul public: 0 Lei
Provizioane pentru riscuri si cheltuieli: 0 Lei
Capital social subscris si varsat: 200 Lei

Cifra de faceri 916,899 Lei
Profitul net 149,926 Lei
Pierdere net 0 Lei
Profit brut 177,780 Lei
Pierdere brut 0 Lei
Salariati 4 angajati
Pierderea neta 0 Lei
Datorii Total 230,435 Lei
Cheltuieli totale 757,514 Lei
Venituri totale 935,294 Lei
Active imobilizate TOTAL 105,293 Lei
Active circulante TOTAL 288,004 Lei
Stocuri 51,903 Lei
Disponibilitati banesti / Casa si conturi la banci 0 Lei
Creante 192,128 Lei
Cheltuieli in avans 0 Lei
Venituri in avans 0 Lei
Capitaluri 162,862 Lei
Patrimoniul regiei 0 Lei
Patrimoniul public 0 Lei
Provizioane pentru riscuri si cheltuieli 0 Lei
Capital social subscris si varsat 200 Lei