Tags

, , , , ,

ACTUALIZARE:
Cei de la Zepter sunt condiționați ca înainte de vânzarea produselor să-ți facă o prezentare practică a produselor. Adică dacă cumperi oale și tigăi Zepter, la un asemenea preț uriaș, Zepter trebuie să-ți prezinte practic instrucțiunile de folosire, gătind la sediul lor special amenajat, înaintea ta, într-un alt set de produse asemănătoare cu cele cumpărate de tine. Dar nu sunt obligați, decât dacă clientul cere aceasta. Iar dacă tu nu ceri, ei nici nu vor pomeni de așa ceva.

Produsele lor sunt produse care mențin căldura, adică o oală sau tigaie Zepter va fi fierbinte încă 30 de minute după ce ai dat-o la o parte de pe foc. Fierbinte, nu caldă. Ele au un strat special pe fund care acumulează căldura. Bun. Restul materialului din care sunt făcute aceste produse nu permite gătirea în ele în necunoștiință de cauză. De exemplu tigaia Zepter trebuie încinsă la foc tare vreo 5 minute (dacă te grăbești), ori la cel mai mic foc chiar 10 minute și, foarte important, fără nimic în ea, adică fără ulei sau apă. Ca să îți dai seama când s-a încins, stropești cu apă în ea și dacă apa formează bule rotunde care fug încolo și încoace pe toată suprafața tigăii, înseamnă că e gata să pui în ea mâncarea. Dacă stropii de apă rămân pe loc și încep să fiarbă, evaporându-se, înseamnă că nu este încinsă.

Diferența aceasta dintre încins și neîncins la Zepter (și nu numai, ci la toate produsele care au material care acumulează căldura și material metalic care intră în contact cu mâncarea) este că într-o oală neîncinsă orice materie se va lipi, pe când într-una bine încinsă nu se va lipi.

După ce am clarificat această importantă etapă a folosirii, mergem la următorul pas. După ce s-a încins, torni în ea ori apa ori uleiul, depinde ce gătești. Să fie foarte clar: în aceste produse nu se poate găti fără apă sau ulei!!! Însă asta presupune să ai întreaga materie primă pregătită căci apa se va evapora rapid ori uleiul se arde. S-a încins tigaia, o dai deoparte, o lasi 1 minut, torni uleiul în ea, apoi materia primă și o pui iar pe foc, începând de la cel mai mic foc, potrivindu-l în funcție de cerință.

Dacă ai pune tigaia rece pe foc cu ulei deja în ea la încins, tot se va lipi. Tigaia trebuie încinsă fără nimic în ea. Dacă tigaia nu este încinsă cum trebuie și pui apoi ulei în ea, tot se va lipi.

Uite aici un video care explică cum se folosesc aceste produse și majoritatea a ceea ce am scris mai sus:

http://www.youtube.com/watch?v=v5otS5A7rEw

========================================================

[set zepter oale zepter tigai zepter oala zepter pret zepter]