Tags

,

Din informațiile a doi foști angajați ai restaurantului „Moara Lu’ Bucur” din București (Piața Delfinului) reiese clar unde se află problema: Nelu Bucur și managerul Robert. Aceștia doi nu plătesc salariile angajaților, forțându-i astfel să aștepte salariul, lucrând gratis următoarele luni cu speranța că vor primi banii din moment în moment. S-au ajuns la cazuri în care nu s-au mai plătit 7000 – 8000 lei pe angajat de luni de zile.

Restaurantul „Moara lu’ Bucur” se află în spatele Pieței Delfinului din București, pe Intrarea Torentului nr. 17-19.

Acest restaurant este în continuă angajare de personal și asta nu pentru că ar vrea să își formeze o echipă cât mai buna de oameni ci pentru că personalul nu stă de nici un fel în acea locație deoarece nu se dau salariile.

Anunțul de angajare este:

Sef bucatar, barman, ospatar, ajutor bucatar, pizzar, angajam. Restaurant specific romanesc, zona Delfinului; , tel: 0731.648.071 (0731648071), 0731.648.072 (0731648072), 0731.648.073 (0731648073).

Cum funcționează schema de păgubire a angajaților? După angajare, prima lună vei primi salariul la timp, chiar mai devreme cu o zi. Începând cu a doua lună și continuând cu următoarele, salariile nu se mai acordă. Scuza este formulată sub lipsa banilor și că ar trebui organizate evenimente în weekend, de pe urma lor urmând să se strângă banii de salarii.

După organizarea evenimentelor și încasarea banilor, Nelu Bucur și Robert iau banii, pleacă, își închid telefoanele și lipsesc o săptămână întreagă. După ce revin, când angajații întreabă de salariu, aceștia turbează și le aruncă doar cuvinte de genul „nu am bani”, de parcă le-ai cere ceva mai mult decât dreptul tău.

Din cauza acestui comportament batjocoritor, cei doi comit mari greșeli: neacordarea salariilor implică plecarea angajaților și astfel nici servirea clienților nu va fi exemplară deoarece un angajat nou durează până se obișnuiește cu noua locație.

=======================================================

Neplata salariilor cu lunile nu este o lipsă de bani, așa cum tot invocă patronii, ci este o strategie de a câștiga bani pe spatele angajaților. Îți plătește prima lună după ce te-ai angajat pentru a te momi, iar următoarele luni te lasă fără salariu până cedezi tu și pleci fără să-ți iei banii. Asta dacă lucrezi fără contract de muncă. Dacă ai avea contract de muncă, se rezolva ușor cu banii neplătiți.