Tags

, , , , ,

ACTUALIZARE:
Cei de la Zepter sunt condiționați ca înainte de vânzarea produselor să-ți facă o prezentare practică a produselor. Adică dacă cumperi oale și tigăi Zepter, la un asemenea preț uriaș, Zepter trebuie să-ți prezinte practic instrucțiunile de folosire, gătind la sediul lor special amenajat, înaintea ta, într-un alt set de produse asemănătoare cu cele cumpărate de tine. Dar nu sunt obligați, decât dacă clientul cere aceasta. Iar dacă tu nu ceri, ei nici nu vor pomeni de așa ceva.

Produsele lor sunt produse care mențin căldura, adică o oală sau tigaie Zepter va fi fierbinte încă 30 de minute după ce ai dat-o la o parte de pe foc. Fierbinte, nu caldă. Ele au un strat special pe fund care acumulează căldura. Bun. Restul materialului din care sunt făcute aceste produse nu permite gătirea în ele în necunoștiință de cauză. De exemplu tigaia Zepter trebuie încinsă la foc tare vreo 5 minute (dacă te grăbești), ori la cel mai mic foc chiar 10 minute și, foarte important, fără nimic în ea, adică fără ulei sau apă. Ca să îți dai seama când s-a încins, stropești cu apă în ea și dacă apa formează bule rotunde care fug încolo și încoace pe toată suprafața tigăii, înseamnă că e gata să pui în ea mâncarea. Dacă stropii de apă rămân pe loc și încep să fiarbă, evaporându-se, înseamnă că nu este încinsă.

Diferența aceasta dintre încins și neîncins la Zepter (și nu numai, ci la toate produsele care au material care acumulează căldura și material metalic care intră în contact cu mâncarea) este că într-o oală neîncinsă orice materie se va lipi, pe când într-una bine încinsă nu se va lipi.

După ce am clarificat această importantă etapă a folosirii, mergem la următorul pas. După ce s-a încins, torni în ea ori apa ori uleiul, depinde ce gătești. Să fie foarte clar: în aceste produse nu se poate găti fără apă sau ulei!!! Însă asta presupune să ai întreaga materie primă pregătită căci apa se va evapora rapid ori uleiul se arde. S-a încins tigaia, o dai deoparte, o lasi 1 minut, torni uleiul în ea, apoi materia primă și o pui iar pe foc, începând de la cel mai mic foc, potrivindu-l în funcție de cerință.

Dacă ai pune tigaia rece pe foc cu ulei deja în ea la încins, tot se va lipi. Tigaia trebuie încinsă fără nimic în ea. Dacă tigaia nu este încinsă cum trebuie și pui apoi ulei în ea, tot se va lipi.

Uite aici un video care explică cum se folosesc aceste produse și majoritatea a ceea ce am scris mai sus:

http://www.youtube.com/watch?v=v5otS5A7rEw

========================================================
Zepter și-a găsit să dea țeapă la români cu niște așa zise oale și tigăi care… nu sunt oale și tigăi.
În așa-zisele tigăi Zepter nu poți găti nimic, de la ouă prăjite, omlete, cartofi prăjiți, prăjeală de orice fel. Se vor lipi de tigaie, fie că pui ulei, fie că le faci în baie de ulei, fie la foc mic, foc mare, pre-incins, neincins, etc. Mâncarea se strică și o vei arunca pentru că se lipește de tigaie.

Dacă vrei să faci mâncare gătită în oale Zepter, nu merge. Mâncarea nu se lipește așa tare ca preparatele specifice tigăilor menționate mai sus, dar se lipește. Absolut tot ce se gătește în oalele și tigăile Zepter se lipește. Dacă le lași la înmuiat în apă, tot acolo va rămâne lipeala, fie că le lași ore întregi la inmuiat, va trebui frecat pentru a ieși cât-de-cât lipeala și mizeria de pe produsele Zepter. Astfel, în timp, produsele Zepter vor deveni ulta jegoase, îmbibate de mizerie.

Mai este un produs de la Zepter, care confirmă aceeași bătaie de joc pe care Zepter o oferă intenționat românilor: un dispozitiv cu role metalice de ascuțit cuțite care s-a tocit după prima folosire. Rolele sunt atât de tocite după prima ascuțire a unui singur cuțit, încât din forma lor rotundă au devenit hexagonale.

După ce am menționat pericolul cel mai mare la care te expui când achiziționezi tigăi și oale Zepter, trebuie să menționez încă 2 aspecte: prețul este foarte mare peste 100 lei o tigaie ultra-mică și peste 200 lei o tigaie mare. Setul de oale este peste 1000 euro. Numai că nu pot fi folosite, deoarece mâncarea se lipește iar ele nu pot fi spălate. Al doilea aspect este că aceste produse sunt extraordinar de grele, o tigaie are câteva kilograme.

Spre comparație, ofer o tigaie originală teflon de la TEFAL (firma care a inventat aceast tip de produs anti-aderent). A costat 50 lei, este la fel de încăpătoare ca o tigaie mare de la Zepter. În tigaia originală TEFAL s-a putut găti toată gama de prăjeli și mâncare. Spălarea lor se face impecabil. Mare atenție să nu cumpărați tigăi contrafăcute Teflon căci li se va strica stratul de teflon, veți vedea că se exfoliază. Așa știți că ați cumpărat un fals. Cumpărați doar cele TEFAL.

[set zepter oale zepter tigai zepter oala zepter pret zepter]